Lang verwachte albumrelease en premiere P.S. ft. Matangi & Ruben Hein

Een laatste brief, wat zet je daar in? Het hoeft natuurlijk niet altijd een brief te zijn waarin je afscheid neemt van elkaar. Het is wellicht ook een afscheid van een gevoel, periode of levensfase. Rijk aan inspiratie door deze gedachte, kropen Matangi en Ruben Hein in de pen, en schreven gezamenlijk een liedcyclus genaamd ‘P.S.’

Na 25 jaar lang met het grootste plezier muziek in allerlei stijlen en van componisten uit alle hoeken van de wereld te hebben gespeeld, voelde Matangi de sterke drang om een geheel nieuwe uitdaging aan te gaan, die ongebruikelijk is voor klassiek opgeleide muzikanten: een eigen genre creëren vanuit eigen composities.

Dit album is het resultaat van persoonlijke en individuele toevoegingen van vijf enthousiaste en nieuwsgierige creatievelingen. Ze schreven brieven naar elkaar, componeerden melodieën en fragmenten die onlosmakelijk verbonden zijn met de gevoelswereld van de individuen, en hun kern van zijn.
‘P.S. ft Matangi & Ruben Hein’ is een van de parels waarmee Matangi haar 25-jarig bestaan viert. De songs gaan over vriendschap, twijfel, broederliefde, angst en verraad. Ze hebben een eigentijdse eclectische klank waarbij elementen van klassiek, jazz en popmuziek samenkomen. De snaren van Matangi en de soulvolle stem van Ruben Hein creëren een betoverende klankverandering die de diepgewortelde emoties van de songs tot leven brengt. Dit album is een uiterst persoonlijk product en brengt een ode aan de verdwijnende brief, waarvoor in deze wereld geen plaats meer lijkt te zijn.





1 reactie

Frits Oostvogel

Met een even vanzelfsprekende als weergaloze precisie speelt het Matangi kwartet soepel in op gezongen teksten. In deze imposante muzikale voorstelling rond Ruben Hein is een reeks emoties niet te misen. Een avontuurlijke voorstelling in het theater. Indrukwekkend, iets wat je alleen daar kan meemaken. Ga kijken!!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl